kärring

«  kärra Överraska mig! Kärringafis  »
 
kärring
Jag tänker mig att ordet kärling, diminutiv av ordet karl, måste betyda "feminin karl", dvs en transa eller homosexuell. Samma tolkning hade latinaren Birger Bergh i ett avsnitt i TV-programmet Fråga Lund.
av Gubbe 2018-12-01 - Rapportera
kärring
Kärring är en förkortning på de käresta mannen har, Dvs en kärring
av Nosi 1 2014-12-29 - Rapportera
kärring
Tillfällig konstruktion av stötta eller stöttor företrädesvis av trä mellan golv och tex takbjälke till dess att bestående bärande konstruktion kommit på plats.
av Byggden 2012-12-02 - Rapportera
kärring
Kärring eller Käring är ett nedlåtande ord för "gammal kvinna".

I Sverige har vi Kärring, i Norge Kjerring, på Gotland Kelling och på Island också Kelling (fast det uttalas Ketling). Alla orden betyder "gammal kvinna". Fornnordiska hade att "tjockt L" ljud, detta har typiskt i Islänska utvecklats till "tl" (fast det stavas fortfarande "ll"), till gotländska till ett vanligt l-ljud, och i norska och svenska har det utvecklats till r. Vi måste därför dra slutsatsen att den fanns ett fornnordiskt ord "Kelling" med tjockt L som betyder "gammal kvinna". Det är sannolikt helt enkelt feminin av ordet "karl" (som ju på svenska uttalas "kar", i vissa dialekter "kär" eller "kall" i vissa delar av Norge.
av Leonardo 2010-02-13 - Rapportera
 
Lägg till din egen definition av kärring
 

Relaterade ord

käring