Menu button

f

facebooka

Facebooka betyder helt enkelt att man skriver, eller gör något på facebook xD

facebookofficiellt

När något är så pass officiellt att man berättar det på Facebook, eller via andra sociala medier eller bloggar. Det kan t.ex. vara ett nytt parförhållande, separation, giftemål, graviditet eller barnafödsel.

Facilitator

Facilitator: - är en professionell/utbildad (facilitator) person som arbetar med att hjälpa en grupp människor att arbeta mot ett gemensamt resultat. Facilitator koncentrerar sig på processen och lyssnar på alla inblandade för att ge rum åt de krafter som hjälper gruppen till samma mål. Facilitator fungerar bäst genom att vara neutral gentemot innehållet och utan formell makt. Ofta i -inom workshop ledning

Fadda

Vid ett åskväder i Kilsbergen utanför Örebro sa min hustru när ljuset från en glödlampa gick upp och ned: Ljuset faddar. Påminner om det engelska ordet fading. Det används vid lyssning på kortvågsradio där ljudet oftast kan gå upp och ned.

fail

Fail är det engelska uttrycket för "misslyckat(de)" Är idag ett vanligt ord bland ungdomar

faila

misslyckas (med) från engelska "fail" "Jag failade hårt på provet." även fejla

fajer

Fajer är en skånsk dialektal form av Fader. Fader var fornnordiskt namn som numera ej i bruk. Fajer används idag.

fajjan

en förkortning för facebook typ har du fajjan? har du facebook?

fakirflyget

Avgångar med flyget före klockan 8 på morgonen.

fakirflyget

Flyg innan 06.00, med incheck, resa och boarding måste man lämna hemmet 04-05.

fakirtåget

Avgångar med tåget före 0700

faktasi

En blandning av fakta och fantasi. Används till exempel när man skriver sagor om saker som finns på riktigt men hittar på fantasifulla saker med dem.

Fali

Utslagen, orkeslös. Helt utmattad

fallör

substantiv. I-Fallör (plur. mången fallör) = det totala felet, misslyckandet; den enda verkliga vinsten, livets salt II-Fallör (plur. fallörer) = person som ständigt fallerar. Ordlek som skapar en substantivform av "att fallera" = inte fungera enligt planerna; fattas, saknas; upphöra att fungera. Första nerskrivna förekomst av "fallör": "När fallören blev ett faktum" - visa av nationalskalden Albin Nedler; skildrar den genom mången fallör (flera upprepade misslyckanden) uppnådda lyckan han upplevde med sina kamrater under vistelse i Madrid under tidigt tio-tal.

familjejuvelerna

det manliga könsorganet

familjelyckan

Penisen

fappa

Onanera. Från ljudhärmande "fap fap fap".

fappa

Chatta på Facebook. FacebookAPPchattA. Används dock väldigt sällan p.g.a. den andra, mer vanliga, betydelsen.

Farbror Blå

polisen

Farför

Farför är en förkortning av ordet farförälder. Detta är ett könsneutralt ord för ens faders förälder och kan användas som ett alternativ till farmor och farfar.

farmor-mormor

När två kusiner pratar om den enes farmor som är den andres mormor, så kan hon kallas farmor-mormor. Skulle även kunna kallas "mormor-farmor".

Farssyskon

Farssyskon är ett könsneutralt ord för ens faders syskon och kan användas som ett alternativ till faster och farbror.

fartbestämmare

En person som kör långsammare än hastighetsbegränsningen på en väg där det inte går att köra om, och därmed tvingar bakomvarande att också köra långsammare.

Fartränder

Bruna streck i toaletten!

farveten

nyfiken

fasen, fasiken

ett annat ord för; fan t. ex "Fy fasen som här ser ut!" (skånska)

Fastlagsbulle

Semla

Fb:are

En man vars haffningteknik går ut på att ljuga för tjejer på facebook , ett sätt att känneteckna en Fb:are är om personen blir vän och skickar mail till tjejer ofta på Facebook !. Riktig Fb:are är ett vanligt uttryck

Fb:are

En person som hänger på det svenska internetforumet Flashback.

Fegpåse

Airbag